Top 5 recepata za jela od spanaća

Izvor: Luftika.rs, 01.Jun.2016, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Top 5 recepata za jela od spanaća

Spanać je povrće koje smo zavoleli uz Popaja a ako ste mislili da je on slučajno dobio svoje mesto u crtanom filmu, grdno grešite. Spanać ima titulu „kralja povrća“ zbog visokog sadržaja mineralnih materija, vitamina, antioksidativnog svojstva i mogućnosti da spreči nastanak mnogih stanja i bolesti. Probajte neki od ovih recepata i iskorisitite ovaj period kada je njegova sezona, jer zamrzavanjem gubi korisna svojstva u velikoj meri.
KLASIČAN SPANAĆ
Klasičan recept za >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << spanać koji bih mogla i da jedem sam. Spanać ne mogu da zamislim bez mleka i belog luka, a porebni su vam još i brašno, puter i so. 1 kg spanaća se opere, probari dok ne omekša, ocedi i sitno isecka. Iseckan beli luk i brašno kratko pržiti na otopljenom puteru uz stalno mešanje. Na sve to dodati iseckan spanać i dolivati mleko do željene gustine. Posoliti po ukusu. Originalan recept se nalazi na blogu Provereni recepti: cooks and bakes.
OMLET
Ukoliko ste ljubitelj omleta a već su vam dosadili standardni recepti, probajte ovaj omlet sa prethodno skuvanim i oceđenim spanaćem, pavlakom, jajima i začinima po želji i ukusu. Nemojte zaboraviti  da se omlet peče samo sa jedne strane. Detaljnije objašnjenje možete naći na stranici Bosanski kuhar.
MUSAKA OD SPANAĆA
Musaka koja je sve , samo ne klasična. Sastojci koji su vam potrebni su spanać, mleveno meso, crni i beli luk, pirinač, kisela pavlaka, jaja, mleko, ulje, so, vegeta i biber. Priprema je veoma jednostavna, spanać se obari i isecka. Za to vreme se proprži luk sa mesom na ulju, kada je do pola gotovo, dolije se voda i pirinač. Musaka se ređa tako što stavljate sloj spanaća, fil sa mesom i opet spanać. Musaka se prelije umećenim jajima sa pavlakom i mlekom i dobro se zapeče. Ukoliko niste sigurni koliko vam treba kog sastojka pogledajte recept na ovoj stranici.
ĆUFTE OD SPANAĆA
Probajte ćufte od spanaća ukoliko vam je posle svih praznika dosta mesa ili postite. Čak i manje iskusne domaćice će oduševiti ovim jelom. Spanać se uobičajeno pripremi, dodaju se prezle i jaja, umuti smesa i oblikuju ćufte. Ćufte se prže na dosta ulja. Kako bi bile sočnije, preliju se smesom od jogurta i sitno seckanog belog luka.
ČORBA OD SPANAĆA
Čorbe od spanaća su vrlo lake za pripremu, i svakako ukusne. Za pripremu ove čorbe je potrebno da se proprži sitno seckan crni luk, doda spanać i prodinsta. Začini se po ukusu. Nakon kraćeg vremena prelije sa 300 ml vode i dodate pirinač. Čorba se kuva dok prinač nije skuvan. Smesa se propasira štapnim mikserom, doda se još vode i kuva dok ne baci ključ. Ovako pripremljenoj čorbi se doda umućeno žumance sa pavlakom i jogurtom i na laganoj vatri kuva još 3 minuta, piše Coolinarika.
Zavirite OVDE u čudesan svet gastronomije  

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.