Izvor: Luftika.rs, 09.Jan.2020, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tokom 2019. u glavnom gradu Norveške jedna osoba stradala u saobraćajnim nesrećama

Samo jedna osoba izgubila je život u saobraćaju u glavnom gradu Norveške – Oslu u 2019. godini, pokazuje zvanična statistika ministarstva saobraćaja.
Osim toga, u 2019. nijedno dete ispod 16 godina starosti nije izgubilo život u saobraćajnim nezgodama u čitavoj zemlji, piše Independent, a prenosi portal Gradnja.
Rezultati za divljenje Podaci Norveške uprave puteva pokazuju da je u proteklih 50 godina broj žrtava na gradskim putevima drastično smanjen, sa 41 nastradalih u >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << 1975. godini. Norveška je zabeležila najmanji broj smrtno nastradalih u saobraćaju u Evropi u 2017. godini, sa 20 saobraćajnih nesreća na milion stanovnika.
This makes me happy:
Road deaths in Oslo (pop. 673.000) in 2019:
Pedestrians: 0
Cyclists: 0
Children: 0
The graph shows the reduction of road deaths since 1975.
Article in Norwegian: https://t.co/9Dv2bLZlFT
#VisionZero pic.twitter.com/MCRFK1wPJ3
— Anders Hartmann (@andershartmann) January 1, 2020

Strategija Vision Zero U 2002. godini, norveška vlada je kao deo svoje nacionalne strategije u saobraćaju za 2018-2029 uvela Vision Zero, sa ciljem da se uspostavi saobraćajni sistem u kojem niko neće poginuti ili biti teško povređen.
Nisku stopu smrtnosti u saobraćaju Norveška je postigla smanjujući prosečnu brzinu na saobraćajnicama i povećanim brojem bezbednosnih karakteristika na teškim vozilima u prodaji.
U Oslu, gradska uprava uvela je ograničenja u gradskim zonama, naročito u centru, i počela uspostavljati dobro povezane biciklističke trake kako bi podstakli stanovništvo da za prevoz koristi dvotočkaše.
Saobraćajna svađa posle koje su Novosađani zanemeli u čudu (VIDEO)

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.