Izvor: Radio 021, 20.Nov.2018, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Todorić platio kauciju od milion evra

Bivši vlasnik "Agrokora" Ivica Todorić položio je kauciju od milion evra (7,5 miliona kuna) kako bi izašao iz istražnog zatvora. Nešto posle 17 časova napustio je zatvor Remetinac, ne dajući izjave novinarima.

U zagrebačkom Županijskom sudu se saznaje da je kaucija uplaćena na sudski račun, prenela je Hina.

Prethodno je javljeno da će se Todorić obavezati da će se odazivati na sudske pozive i da će morati da preda pasoš. Uz polaganje pasoša, Todorić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na slobodi bez sudskog odobrenja neće smeti da napušta Zagreb, svoje mesto prebivališta.

Vanraspravno veće zagrebačkog Županijskog suda je 15. novembra zaključilo je da Todorić može istražni zatvor zameniti merama opreza i kaucijom od 7,5 miliona kuna u gotovini, a njegova odbrana je ranije tvrdila da toliko novca nemaju.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i dvanaestoro "Agrokorovih" menadžera i revizora, osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz "Agrokora".

Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicioni fond "Nexus Private Equity Partner" preko firme "Nexus ulaganja" dao "Agrokoru".

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Todorić izašao iz zatvora

Izvor: Vesti-online.com, 21.Nov.2018, 00:16

Bivši vlasnik "Agrokora" Ivica Todorić položio je kauciju od milion evra (7,5 miliona kuna) kako bi izašao iz istražnog zatvora. Nešto posle 17 časova napustio je zatvor Remetinac ne dajući izjave novinarima...U zagrebačkom Županijskom sudu se saznaje da je kaucija uplaćena na sudski račun,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.