Izvor: Radio 021, 22.Jun.2020, 17:57

Tiodorović: Nije neophodno ponovo uvoditi ograničenja za građane

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović smatra da zbog aktuelne epidemiološke situacije nije neophodno uvoditi ponovo ograničenja za građane.

On je za TV Prva rekao da je uzrok povećanja broja zaraženih korona virusom nepoštovanje postojećih mere - pranje ruku, dezinfekcija, nošenje maski u zatvorenom prostoru i distanca od jednog metra.

"Uz poštovanje tih mera smanjićemo mogućnost prenošenja virusa. Takođe, u narednim letnjim mesecima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << meteorolozi najavljuju tople dane, što neće odgovarati širenju virusa", naveo je.

Tiodorović ističe da bi trebalo da se razmišlja o promeni taktike i strategije u borbi protiv virusa korona.

"Treba da tretiramo ovu bolest kao i druge virusne bolesti. Zapravo, svaki bolesnik koji se pojavi treba ga tretirati kao da je pozitivan na koronu sve dok se ne utvrdi suprotno. Treba sprovoditi sve mere samozaštite i zaštite pacijenta", naglasio je.

Podseća da visoka vlažnost vazduha i hladno vreme pogoduju širenju virusa, kao i da veliki broj mladih nose virus, ali da nemaju izražene simptome.

"Posebno je važno da se i dalje štiti starija populacija i hronični bolesnici. Hroninični bolesni mogu biti i mlađe osobe", ukazao je Tiodorović.

Epidemiolog Predrag Kon najavio je ranije danas da će nekih zabrana najverovatnije uskoro biti, poput zabrana poseta bolnicama ili obaveznog nošenja maski u prevozu i prodavnicama. Više o tome čitajte OVDE.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.