Izvor: Radio 021, 05.Jan.2019, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tinejdžerke poginule u "Escape room" u Poljskoj preživele bi da je bilo nužnog izlaza

Pet tinejdžerki koje su poginule u petak kada je požar zahvatio popularnu atrakciju "escape room" u Poljskoj, mogle su preživeti da je postojao odgovarajući evakuacioni plan, rekao je viši vatrogasni zvaničnik.

U "escape room"-u korisnici su zaključani u sobu i utrkuju se s vremenom kako bi rešili zagonetke i zadatke i pronašli put napolju.

Devojke poginule u Kozalinu, u severnoj Poljskoj, bile su na rođendanskoj zabavi.

Još jedna osoba povređena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je u incidentu i lečnici joj saniraju teške opekotine.

Ministar unutrašnjih poslova Joakim Brudzinski objavio je da su žrtve imale oko 15 godina.

"Tragedija se dogodila prvenstveno zbog nepostojanja evakuacionog plana i izlaza u slučaju opasnosti", rekao je zvaničnik lokalnih vatrogasaca Lezek Suski za agenciju PAP.

Lokalni tužilac izjavio je novinarima da je požar verovatno uzrokovalo curenje gasa.

PAP napominje da će se stotine "escape room"-a u Poljskoj pregledati radi sigurnosti.

Ove atrakcije prvo su postale popularni u Aziji i potom se proširile na Severnu Ameriku i Evropu.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.