Izvor: Radio 021, 26.Jan.2020, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tinder uvodi panik dugme i druge opcije za veću bezbednost korisnika

Aplikacija za upoznavanje potencijalnog partnera Tinder uvešće panik dugme i druge sigurnosne opcije kako bi povećala bezbednost svojih korisnika.

Nove funkcije su hitna pomoć, praćenje i provera fotografije. Novine uvode u SAD-u od 28. januara, ali nisu saopštili kada će biti dostupne globalno.

Roditeljska kompanija Match Group, koja takođe poseduje PlentyOfFish, OkCupis i Hinge, planira da uvede nove opcije i na ovim aplikacijama do kraja godine.

Kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Match Group je navela kako je investirala u Noonlight koji pruža internet usluge hitne pomoći i lične bezbednosne proizvode koje će Tinder koristiti. Noonlight tehnologija omogućiće korisnicima da upozoravaju hitne službe i prenose podatke o svojoj lokaciji s velikom tačnošću.

Pre nego što se susretnu s nekom od osoba s Tindera korisnici će moći da sačuvaju informaciju o osobi i kada treba da se nađu uživo s njom. Ako pritisnu panik taster, hitne službe će biti upozorene i dobiti sve detalje o lokaciji.

Opcija provere fotografija pomoći će korisnicima da saznaju koristi li neko lažni identitet. Od korisnika će biti traženo da potvrde svoju profilnu fotografiju tako što će napraviti nekoliko selfija u realnom vremenu.

U Match Group su rekli kako su prva aplikacija za sastanke koja je investirala u ove opcije.

Kompanije koje imaju ove vrste aplikacija kritikovane su jer nisu ulagale dovoljno kako bi povećale sigurnost svojih korisnika.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.