Izvor: Radio 021, 17.Dec.2018, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tek svaka peta čašica alkohola legalna

Čak 80 odsto prometa alkoholnih pića u Srbiji čini nelegalna trgovina, zbog čega država gubi desetine, ako ne i stotinu miliona evra godišnje.

Ovaj alarmantan podatak izneo je Miloš Ilić, predsednik Grupacije uvoznika i distributera alkoholnih pića u PKS.

"Naša odgovornost je u ovom segmentu veoma velika, zato što nelegalni promet alkoholnim pićima značajno ugrožava i život i zdravlje potrošača. Pripremili smo plan aktivnosti inspekcijskih službi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u borbi protiv sive ekonomije u oblasti alkohola. Sledimo dobru praksu hodograma u industriji duvana, tekstila i industriji kafe, i želimo da i naš hodogram postane deo nacionalnog plana za borbu protiv sive ekonomije", ukazuje Ilić.

Prema njegovim rečima, država treba da pomogne dodatnim angažovanjem inspektora.

Žarko Malinović, sekretar Udruženja za trgovinu PKS, kaže da je za rešavanje ovog problema potrebno da se zajednički radi, ali i da se ukaže na konkretne probleme. "Sami privrednici na terenu najbolje znaju ko su njihovi konkurenti koji se bave nelegalnom trgovinom. Hodogram je najbolji odgovor, jer daje jasne naznake kada, u kom periodu godine i koji inspekcijski organ treba da se angažuje kako bi se rešavao uzrok problema, a ne da se samo bavimo posledicama", navodi on.

Autor: Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.