Tata, kako ti je u Srbiji, imaš li dovoljno vremena za odmor?

Izvor: Luftika.rs, 29.Mar.2020, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tata, kako ti je u Srbiji, imaš li dovoljno vremena za odmor?

Već nekoliko dana u Srbiji borave kineski stručnjaci koji su došli kako bi pomogli srpskim kolegama u borbi sa koronavirusom. Jedan od njih profesor doktor Guo sada je dobio pismo od svoje dece.
Teško je zamisliti kako je porodicama bilo kojih lekara, a možda posebno tih kineskih koji rešili krizu kod kuće samo da bi odmah nakon toga otišli da je rešavaju na drugom kraju sveta, piše Blic.
Gledamo zdravstvene radnike i njihovu požrtvovanost dok rizikuju sopstvene živote da >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << bi spasli tuđe i pitamo se, „kako li je njihovim porodicama kod kuće“.
Ambasadorka Kine Čen Bo podelila je poruku koju je doktor Guo dobio od svoje dece.
Проф. др Гуо, члан кинеског тима медицинских стручњака, ми је испричао како је био срећан кад је добио писмо и слику од својих близанаца, ћерке и сина.  Хоће да преко мене подели своју радост са српским пријатељима.💕💕💕 pic.twitter.com/F7V9EbHXKP
— Chen Bo (@AmbChenBo) March 28, 2020

Prevod sa kineskog je pred vama:
„Kako ti je u Srbiji? Imaš li dovoljno vremena za odmor svakog dana? Imaš problema sa vratom molim te potrudi se da ga utopljavaš. Ovih dana stalno pratimo vesti i nadamo se da ćemo se bolje upoznati sa situacijom u Srbiji.
Onog dana kada si kao član kineskog medicinskog tima krenuo za Srbiju nosio si veliku zaštitnu masku, ali mi smo te odmah prepoznali na televiziji i uzbuđeno povikali: Eno tate!
Ti se samo posvesti poslu i ne brini za kuću, sestra i ja smo dovoljno veliki da možemo da se brinemo jedni o drugom, da brinemo o sebi i školi.
Tu smo da preuzmemo brigu o kući i brinemo o deki i baki. Nakon što su saznali da si otišao u Srbiju naši prijatelji iz osnovne škole Donfeng donglu su te pozdravili i poželeli sreću, imali su i gomilu pitanja ukoliko budeš imao vremena da pomgoneš da im odgovorimo.
Kad odrastemo želimo i mi da budemo medicinski radnici koji ne beže pred nevoljom, hrabri ljudi. Na kraju, najviše se nadamo da ćeš ti, tetke i stričevi iz medicinskog tima ostati bezbedno i zdravo. Napravićemo tvoje omiljeno jelo, prženi paradajz sa jajima za tvoj uspeh!“
Kineski stručnjaci: Ova bolest može da se izleči!

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.