Izvor: Radio 021, 19.Okt.2020, 16:26

Tanja Pjevac dobitnica nagrade "Zoranov brk"

Glumica Srpskog narodnog pozorišta Tanja Pjevac dobitnica je nagrade "Zoranov brk" za najboljeg glumca, koja se dodeljuje na Međunarodnom festivalu Dani Zorana Radmilovića.

Tanji Pjevac nagrada je uručena u nedelju uveče, kada je izvedena i predstava SNP-a "Smederevo 1941" rediteljke Ane Đorđević.

"Dani Zorana Radmilovića" održavaju se od 16. do 23. oktobra u Zaječaru.

"Predstavu smo radili jako ozbiljno i dugo. Ana je napravila jedan divan spoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << istorijskih činjenica i onoga što je ona izmaštala kao mogućnost uzroka eksplozije. Dopala mi se paralela između zločina i kazne i teme u predstavi, samim tim odgovornosti za zločin u svakome od nas. S obzirom na to da smo imali uvid u arhive sa podacima o glumcima koji su poginuli u toj užasnoj nesreći imam utisak da smo uradili nešto što su oni zaslužili", ističe Tanja Pjevac.

Izvođenju predstave u zaječarskom pozorištu predhodila je promocija istoimene knjige Ane Đorđević i feljtona "Stradanje glumaca SNP-a u Smederevu 1941." autora Aleksandra Milosavljevića, urednika izdavačke delatnosti SNP-a. Milosavljevićev feljton, publikovan u "Dnevniku", na osnovu dokumenata rekonstruiše smederevsku tragediju.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

"Zoranov brk" glumcu niškog teatra Aleksandru Mihailoviću

Izvor: JužneVesti.com, 20.Okt.2020, 10:51

"Zoranov brk", nagrada koja se svake večeri dodeljuje na pozorišnom festivalu "Dani Zorana Radmilovića" u Zaječaru, pripala je sinoć Aleksandru Mihailoviću za ulogu kralja u predstavi Narodnog pozorišta iz Niša “1789”. Ovo je četvrti put da niški glumac osvaja ovo priznanje...Kako saopštavaju...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.