Taksisti prekidaju protest i vraćaju se u radnu grupu za izmenu zakona

Izvor: Radio 021, 10.Maj.2018, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Taksisti prekidaju protest i vraćaju se u radnu grupu za izmenu zakona

Taksisti su prekinuli protest i blokadu u Beogradu i vratiće se u radnu grupu za izradu Nacrta izmena i dopuna Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Izmene bi trebalo dodatno da urede obavljanje delatnosti taksi prevoza.

To je dogovoreno na današnjem sastanku predstavnika Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Ugovorne privredne taksi komore Srbije u Vladi Srbije, rečeno je Tanjugu u tom ministarstvu. Dogovoreno je da predstavnici ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << udruženja taksi preduzetnika uzmu učešće u Koordinacionom telu za praćenje primene propisa i podršku u punoj implementaciji zakona u obavljanju taksi prevoza u drumskom saobraćaju na teritoriji Srbije.

Takođe, dogovoreno je i da izmenama i dopunama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju budu predviđene odredbe kojima će biti onemogućeno i sankcionisano nezakonito organizovanje taksi prevoza putem interneta i drugih aplikacija, kojima se omogućava obavljanje taksi delatnosti od strane firmi koje angažuju lica koja nemaju odobrenje za obavljanje taksi prevoza. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Grada Beograda. Protest taksista u centru Beograda trajao je od ranih jutarnjih časova kada su vozači okupljeni oko Ugovorne privredne taksi komore Srbije blokirali prilaze Trgu Slavija.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.