Tabloidi su zlo, a oni koji im veruju saučesnici u zločinu

Izvor: Luftika.rs, 14.Sep.2020, 18:50

Tabloidi su zlo, a oni koji im veruju saučesnici u zločinu

Šokantan video-snimak iz Novog Sada, na kome se vidi kako mladić brutalno tuče drugog muškarca a zatim mu dok leži u besvesnom stanju na zemlji lomi ruke, pojavio se na društvenim mrežama 11. septembra.
Identifikovani počinilac, Ivan Kontić iz Crne Gore, za kojim srpska policija intenzivno traga, glavna je tema medija od trenutka kada je objavljena potraga za njim. Ipak, fotografija drugog Ivana Kontića, koji se ni kriv ni dužan našao na udaru javnosti, preplavila je medije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs <<
Veliki broj domaćih i regionalnih portala izveštavao je o tom gnusnom događaju, koristeći se fotografijom nedužne osobe preuzete sa ličnog Fejsbuk profila.
Osim što su mu narušili ugled, mediji su, ne proveravajući informacije, nevinoj osobi iscrtali metu jer se našao na udaru brojnih pretnji i uvreda.
Usledili su tekstovi sa naslovima poput: Ivan koji je pretukao mladića u NS, slikao se sa zastavom CG, POZIRAO SA CRNOGORSKOM ZASTAVOM: Nasilnik iz Nikšića brutalno pretukao Novosađanina, ‘BATINAŠ’ iz Novog Sada je zapravo ‘CRNOGORSKI PATRIOTA’: Ivan Kontić izuzetno voli crnogorsku zastavu! (FOTO), MOŽE MU SE Milogorac iz Nikšića bije po Novom Sadu i ponosi se zastavom Montenegra, prenosi DFCME.
Ivan Kontić kojeg potražuje MUP Srbije Analizom fotografija se jasno može zaključiti da nedužna osoba uopšte ne liči na Ivana Kontića koji je pretukao mladića, a čiju je fotografiju objavila srpska policija. Ipak to nije sprečilo brojne medije da na krajnje neprofesionalan način izveste o tom nemilom događaju.
Nedužni Ivan Kontić, foto: privatna arhiva Kontić, koji je zaposlen u firmi Erlang u Plužinama, kaže za portal Onogošt da je bio zatečen kada su na Fejsbuku počele da mu stižu preteće poruke zbog čega je morao da ugasi profil. Dodaje da je bio zaprepašten kada je video svoju sliku na portalima, a posebno zbog optužbi da je upravo on taj koga novosadska policija traži.
“Prijaviću sve policiji, tužiću sve te medije, vidio sam i da ima medija iz Crne Gore koji su objavili da sam ja taj napadač. Sačuvao sam slike svake objave. Ja nemam nikakve veze sa tim optužbama, u stvari, ja u svom životu nikad nisam ni bio u Srbiji”, zaključuje Kontić
Kolika pi*ka moraš da budeš da bi lomio ruke nekome ko ne može da se odbrani

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.