TRGOVAO ORUŽJEM

Izvor: Glas javnosti, 24.Jun.2009, 06:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRGOVAO ORUŽJEM

BEOGRAD - Ivo Đukanović (48), suprug Tatjane Đukanović, savetnice za međunarodnu saradnju vojvođanskog premijera Bojana Pajtića, koji je pre nedelju dana priveden zbog posedovanja 6,3 kilograma eksploziva i čitavog arsenala pištolja, specijalnog oružja i municije, od preksinoć se nalazi u pritvoru Okružnog zatvora u Novom Sadu. Međutim, i dalje je nejasno ko je propustio da Đukanoviću odmah odredi pritvor, već ga je pustio na slobodu.

Supruga podnela ostavku >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

Savetnica predsednika Izvršnog veća Vojvodine za međunarodnu saradnju Tatjana Đukanović, čiji je suprug uhapšen zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, podnela je juče ostavku na tu funkciju. U saopštenju Đukanovićeva je navela da je ostavku podnela kako bi zaštitila svoju porodicu i svoje kolege „od daljih zluradih podmetanja“.

- Mom suprugu je presuđeno bez porote i suda. Naša deca su zastrašena i izložena porugama. Moj privatni život se neopravdano potpuno izjednačava s mojom profesionalnom ulogom i obavezama. Time se zlonamerno ugrožava ugled i dostojanstvo institucije u kojoj radim - navela je Đukanovićeva. Ona je ocenila da je jedini način da ostane mirna i dostojanstvena „da mirno i dostojanstveno ode“.

Inače, Bosanci su u kriminalnim krugovima poznati kao majstori za likvidacije eksplozivnim sredstvima, a upravo su eksploziv, upaljači i fitilji za eksplozivne naprave u velikim količinama pronađeni kod Đukanovića. Vojno-bezbednosni analitičar Aleksandar Radić kaže da pronađena lista naoružanja koje je posedovao Đukanović očigledno ukazuje na spremnost za izvođenje atentata.

- Da li se time sam bavio ili je samo trgovao, to bolje znaju u policiji. To naoružanje posledica je ratova na ovim prostorima. I posle završenih ratova, posebno na prostorima BiH i Hrvatske, nestajale su određene količine oružja i ubojitih sredstava, da bi se potom našle na crnom tržištu - konstatuje Radić.

Da je umesto prezimena Djukanovic, imao neko Siptarsko prezime, bio bi odmah optuzen i za terorizam, udruzivanje i sve, a ime mu nebi silazilo sa naslovnih stranica novina. vesti televizije.

Ovako ga pustise i samo ga potapsali po ramenu bez obzira sto je po nadjenoj kolicini mogao dici celo naselje u vazduh

Djuro bre sto pises o necemo sto nemas pojma...covek ima toliko patenata za naoruzanje,koje mu priznala jos JNA,bavio se lovom i ima dozvole za TU VRSTU NAORUZANJA,BAVI SE SPORTOM,NEPIJE,NEPUSI I NIJE NITI TERORISTA NITI KRIMINALAC..AKO JE KRIV ZA PRODAJU ORUZJA,NEKA SUD ODLUCI...A NE NEKI DJURA. TI SI DJURA KAO STO SAM JA MERLIN MONRO.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.