Izvor: Radio 021, 28.Mar.2020, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetska potražnja za respiratorima 10 puta veća

Vlasnik jednog od najvećeg svetskih proizvođača respiratora, kompanije "Dreger" iz nemačkog grada Libeka, ukazuje da potražnja za respiratorima nadmašuje trenutno 10 puta svetsku ponudu.

Štefan Dreger je, u intervjuu nemačkom "Veltu", upitan da li aktuelna ogromna potražnja za njegovim uređajima može biti pokrivena, odgovorio da ne može i da je ogroman razdor između potražnje i moguće proizvodnje.

Kazao je da je potražnja za zaštitnim maskama skočila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u januaru drastično, pri čemu taj segment čini samo mali deo obrta kompanije, a kod respiratora, koji je glavni segment proizvodnje, u februaru je počela ogromna navala, vreme kada je "Dreger" već imao mnogo narudžbi iz Kine, mnogo više nego ikada, pa je proizvodnja udvostručena.

Upitan da li je tada nazirao šta očekuje svet, kaže da je medicinski to pretpostavljao, jer postoje odgovarajuće simulacije za pandemiju, ali su ga iznenadile mnogo političke implikacije koje sa sobom donosi razvoj infekcije.

Potvrdio je da je nemačka vlada naručila 10.000 respiratora SMS porukom i dodao da Nemačka ima prednost prema drugim zemljama.

Ti respiratori biće, kako je objasnio, isporučeni tokom godine.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.