Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 13.Feb.2011, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sveštenik nepriznate CPC rukopoložen u Srbiji

PODGORICA - Kanonski nepriznata Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) rukopoložila je Vojislava Miljanića za sveštenika u dve parohije u Srbiji - Novom Sadu i Lovćencu, a Udruženje Crnogoraca "Krstaš" zahvalilo samozvanom mitropolitu Mihailu s nadom da će ta crkva ubuduće biti uspešnija.

CPC je saopštila da je sve spremno za formiranje novih crkvenih odbora i opština na teritoriji Srbije, gde se za to ukaže potreba i najavili da će uskoro u parohiji Lovćenac početi izgradnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << hrama Svetom Ivanu Crnojeviću.

Oni su iz te parohije pozvali sve Crnogorce da priđu u okrilje CPC, jer je ona, kako su naveli, van politike i baviće se isključivo verskim pitanjima i potrebama vernika.

"Svojim osnivanjem u Srbiji, CPC nije uperena protiv nijedne verske ili nacionalne zajednice, pa tako ni protiv srpskog naroda, ni protiv Srpske pravoslavne crkve, niti će svojim delovanjem štetiti ustavno-pravnom poretku Srbije", poručio je Miljanić.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.