Izvor: Radio 021, 11.Jun.2020, 13:19

Svake subote porodični dan u Galeriji Matice srpske - Avanture za velike i male

Porodični dan u Galeriji Matice srpske, pod nazivom "Avanture za velike i male", održaće se svake subote do kraja juna u ovoj ustanovi kulture.

Ovaj program odvijaće se svake subote u junu od 10 do 18 časova.

"Avantura za velike i male" predstavlja novi program u Galeriji Matice srpske, namenjen porodicama. Poučeni iskustvima tokom prethodnih meseci koji su nas usmerili na bližnje, podstakli na prisnost i ponovo ukazali na vrednosti porodice, u ovoj ustanovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su odlučili da nastave da neguju ovu povezanost i pokrenuli poseban porodični dan.

Roditelji, staratelji, bake i deke sa decom, koristeći specijalni porodični vodič, kroz igru uloga i zanimljive igre, zadatke i različite tematske celine otkrivaće priče o umetnicima i umetničkim delima koja se čuvaju u Galeriji Matice srpske.

Ulaznica za celu porodicu iznosiće simboličnih 150 dinara.

Raspored igraonica:

13. jun - Umetnost na "bečki način" -  Poslušajte umetničke priče o carskom Beču, središtu nekadašnje imperije porodice Habzburg. Saznajte kako je Uroš Predić tokom svojih studija u Beču naslikao jednu od najslađih portreta u srpskoj umetnosti.

20. jun - Začarani magijom Pariza - Srpski umetnici, oduševljeni Gradom svetlosti – Parizom, često su tamo odlazili, učili, družili se i slikali. Zahvljujući njihovim delima, upoznajte se s kulturnim nasleđem i znamenitostima grada.

27. jun - Na čizmu liči, umetnošću se diči - Italija je u celom svetu poznata po umetničkim delima i divnim građevinama, zbog čega su je rado posećivali i srpski umetnici kako bi usavršili svoje slikarsko umeće. Otkrijte na kojim umetničkim delima su prikazani italijanski gradovi i zamišljajte da šetate ulicama uživajući u lepoti i ukusima Italije.

Ukoliko vam se dopadne ova avantura, uz pomoć aplikacije "Doživi umetnost" možete na drugačiji način istražiti i upoznati dela iz Galerijske kolekcije.  Aplikacija je dostupna u Google Play prodavnici, kao i na tablet računarima u Galeriji.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.