Izvor: Radio 021, 08.Jul.2019, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarska najbolja zemlja za život i posao

Švajcarska je proglašena najboljim mestom za život i rad. Tako je ova mala evropska zemlja s trona HSBC-ove liste skinula Singapur, koji je titulu najboljeg držao gotovo pet godina.

Visoki životni standard, konkurentne plate, ali i stabilna politička i ekonomska slika države, uveliko su pomogli da se u ovo vreme globalne nesigurnosti popne za čak sedam mesta, piše CNBC.

Ekonomskom klimom zemlje zadovoljno je 80 odsto ispitanika, dok je čak 86 odsto njih iskazalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zadovoljstvo političkom situacijom, prenosi Jutarnji.

Oko 82 odsto ljudi koji su se zbog posla preselili u Švajcarsku izjavili su da uživaju bolji životni standard, u poređenju sa svojom državom.

Naime, čak sedam od deset onih koji su se preselili u Švajcarsku sada uživaju viši nivo raspoloživog dohotka s godišnjom prosečnom platom od 111,587 dolara – što je znatno više od globalnog proseka od 75.966 dolara.

Uz Švajcarsku i Singapur, na vrhu liste smestili su se Kanada, Španija, Novi Zeland, Australija, Turska, Nemačka, Ujedinjeni Arapski Emirati i Vijetnam.

Autor: Nezavisne novine

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.