Svađe, uvrede i zamalo tuča na sednici skupštinskog odbora

Izvor: Radio 021, 24.Nov.2016, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svađe, uvrede i zamalo tuča na sednici skupštinskog odbora

Sednicu Odbora za administrativna pitanja Skupštine Srbije danas su obeležile svađe i uvrede i atmosfera na ivici fizičkog obračuna, a poslanicima opozicije nije dozvoljeno da učestvuju u raspravi.

Odbor je na sednici koja je trajala 10 minuta kaznio osam poslanika opozicije zbog "ometanja rada tokom sednica parlamenta".

Iako se za reč prijavilo više poslanika opozicije, predsedavajući Aleksandar Martinović nije dao reč nikome, pa su poslanici pokreta Dosta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je bilo napustili sednicu. Novčano su kažnjeni poslanici Saša Radulović, Milan Lapčević, Tatjana Macura, Nenad Božić, Balša Božović, Branislav Mihajlović, Goran Ješić i Branka Stamenković.

Poslanik radikala Nemanja Šarović se javljao po poslovniku, Aleksandra Jerkov i Boško Obradović takođe su pokušavali da dobiju reč, ali Aleksandar Martinović je, bez obzira na to, vodio sednicu i sproveo glasanje.

Sednica je završena tako što su usvojene sve tačke dnevnog reda bez učešća opozicije. Rasprave nije bilo a poslanici nisu imali mogućnost da dobiju reč.

Opozicija najavljuje da će pokrenuti inicijativu za smenu Martinovića.

Autor: Beta/ foto: Skupština Srbije

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.