Sutra seminar o holokaustu u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra seminar o holokaustu u Novom Sadu

NOVI SAD - Direktor Centra "Simon Vizental" u Jerusalimu Efraim Zurof biće koordinator seminara o holokaustu, koji će sutra biti otvoren u Novom Sadu.

Trodnevni skup, prvi te vrste ne samo u Srbiji, već na čitavom Balkanu, održaće se u hotelu "Sajam", uz učešće oko 300 zvanica iz zemlje i inostranstva, a radiće se u plenumima i po radionicama.

Kao predavači učesnicima će se, pored Zurofa, obratiti i izraelski ambasador u Beogradu Artur >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kol, rabin Isak Asiel, zatim poznati istoričari Adam Ferciger, Jair Fromer, Karen Šon, Erane1-Bar, Silvija Ditel, Ranko Končar, Jovan Ćulibrk i mnogi drugi.

Seminar će pratiti izložba fotografija Aleksandra Gusmana snimljenih tokom "Marša živih", povorke koja se svake godine kreće između dva dela nekadašnjeg najvećeg nacističkog koncentracionog logora "Aušvic" na jugu Poljske, od kampa za istrebljenje (Birkenau) do ulaza u tadasnju administrativnu zgradu (Aušvic 1), gde je u Drugom svetskom ratu ubijeno oko dva miliona ljudi, mahom Jevreja.

"Učesnici seminara će 22. januara na Keju žrtava racije prisustvovati pomenu na stravične događaje u zimu 1942. godine, kada je u Novom Sadu ubijeno oko 1.500 Jevreja, Srba i Roma", najavila je predsednica Jevrejske opštine u Novom Sadu Ana Frenkel.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.