Izvor: Radio 021, 10.Avg.2020, 11:45

Sutra odluka Kriznog štaba o nastavi, Kon naveo pojedina rešenja koja će se primeniti

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon danas je ponovo najavio da će Krizni štab sutra doneti konačnu odluku o načinu na koji će se od septembra odvijati nastava u školama, ali je naveo i pojedina rešenja koja će biti primenjena.

On je za TV Prva rekao da će odeljenja biti podeljena i da će u njima biti maksimalno po 15 dece.

Dodao je da je odlučeno da bude omogućen produžen boravak, da časovi budu skraćeni, da ih bude maksimum četiri, a da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << između njih dezinfikuju prostorije, kao i da će deca tokom odmora morati da nose maske.

Kon je istakao da je na roditeljima, pre nego obrazovnim ustanovama, da vode računa o zdravlju dece.

"U školi je to teško sprovesti. Imate puno đaka. Najbolje je da roditelj svako jutro izmeri detetu temperaturu. Svako dete kojem je povišena temperatura ne treba da ide u školu", objasnio je Kon.

Kazao je da još nije definisano da li će se stalno nositi maske na časovima i najavio detaljnije informacije o tome za sutra. Kako je naveo, sigurno je da đaci posle odmora neće moći da se vrate bez maski i bez pranja ruku, odnosno dezinfekcije ruku u učionicu.

Škole će voditi računa da imaju dezinfekciona sredstva, ubruse i ostalo i da između smena obezbede odgovarajuće čišćenje i dezinfekciju.

Stariji učenici, srednjoškolci, imaju više mogućnosti, oni će moći da imaju onlajn nastavu, ali će se to periodično menjati.

"Oni koji moraju da idu na praksu će morati da idu", rekao je Kon.

Kada je u pitanju vakcina koja tek treba da se pojavi, Kon je ocenio da nije "najpametnije" vakcinisati decu jer ona imaju najblaže simptome, osim ako nemaju neku hroničnu bolest.

"Ukoliko roditelji žele da vakcinišu svoje zdravo dete, moći će to da urade", rekao je Kon.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.