Izvor: Radio 021, 11.Apr.2021, 22:31

Sutra će 12.000 građana dobiti poziv za vakcinaciju

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravo Mihailo Jovanović kazao je večeras da je u Srbiji dato više od 2,9 miliona vakcina, da će 12.000 građana sutra dobiti pozive za imunizaciju prvom ili drugom dozom, kao i da očekuje da će Srbija dostići tri miliona datih doza tokom predstojeće nedelje.

On je za Radio-televiziju Srbije naveo da je do sada 1,1 milion građana dobilo obe doze vakcine, odnosno da je 950.000 njih imunizovano, što znači da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je od prijema druge vakcine prošlo više od tri nedelje.

Najbolje rezultate u vakcinaciji imaju veliki gradovi poput Beograda, Novog Sada, Niša i Užica, dok se na dnu liste nalazi Tutin, sa jedva šest odsto stanovnika koji su primili vakcinu, a slede Lajkovac, Bujanovac i Novi Pazar, gde se broj onih koji su primili makar jednu dozu vakcine kreće između 11 i 12 odsto.

"Očigledno je važno da se lokalne saouprave uključe u proces imunizacije, jer će od njih zavisiti uspeh vakcinacije", kazao je Jovanović.

Direktor Kancelarije za eUpravu je najavio da će sutra u Srbiju doći još 106.000 doza Fajzerovih vakcina, koje će početi da se daju već u utorak.

Komentarišući medijske navode da pojedine inostrane turističke agencije nude ture putem kojih strani državljani mogu da se vakcinišu u Srbiju, Jovanović je rekao da je u pitanju internet prevara.

"Jedini način za vakcinaciju stranih državljana je prijava putem portala eUprave. Iako smo od početka dozvolili da se i oni prijave, oni će se vakcinisati kad prvo naši građani, koji su u fokusu, završe svoju vakcinaciju. Nema mogućnosti da se preko bilo koje agencije zakaže vakcinacija", kazao je Jovanović.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.