Sukob u vladi zbog slikovnica, premijerka nudila ostavku

Izvor: Radio 021, 05.Maj.2018, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob u vladi zbog slikovnica, premijerka nudila ostavku

Hrvatska slikovnica za predškolce "Moja dugina porodica" u kojoj "Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata" izazvala je oštru polemiku između ministra za inovacije Nenada Popovića i premijerke Ane Brnabić, a taj njihov sukob poslužio je kao povod za direktan udar ministarki Zorane Mihajlović i Jadranke Joksimović na premijerku tokom sednice Vlade, koja je juče umalo okončana ostavkom premijerke, pišu "Novosti".

Prema izvorima lista, u otvoreni verbalni sukob premijerke i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Popovića umešale su se i dve ministarke, otvoreno braneći Popovića koji je pre dva dana na Tviteru negodovao zbog sporne slikovnice. Premijerka je ponudila ostavku predsedniku Aleksandru Vučiću koji je, kako saznaje list, odgovorio da to ne dolazi u obzir.

Ovom polemikom ponovo su se podigle tenzije između dve ministarke i premijerke. Strasti su se, na kratko, smirile posle opomene Vučića da javno ne ulaze u sukobe.

Premijerka je za "Novosti" rekla da je ovo bio jedan od najtežih dana otkako je ušla u vladu.

"Verujem da nam kao društvu više od svega treba jedinstvo, a ne stalno nalaženje razloga za nove podele. Verujem da u Srbiji više ne treba da bude bitno kakve je ko vere, seksualne orijentacije, etničke pripadnosti ili bilo kakve druge razlike, već da svi zajedno treba da guramo u istom smeru da bismo nadoknadili svo propušteno vreme", rekla je Brnabić.

Popović je, podsećamo, na Tviteru napisao "da nam u trenutku kada se borimo na sve načine da podržimo rađanje, iz Hrvatske uvoze gej slikovnice, da se to pod nitno mora zaustaviti i stati na put onima koji žele da nas ubede da je u redu da Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata". Pre sednice Vlade, saopštio je da je izneo stav kao "roditelj i građanin Srbije kojem su na prvom mestu tradicionalne vrednosti".

Premijerka je istakla da je Popović uvredio deo građana Srbije za koje radi i koji plaćaju vladu i poručila da bi volela kada bi se ministri malo više bavili svojim poslom, a ne iznosili lične stavove na razne teme koje nisu u njihovoj nadležnosti.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Premijerka nudila ostavku zbog udara Zorane i Jadranke

Izvor: Danas, 05.Maj.2018

Slikovnica u kojoj "Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata" izazvala je polemiku između ministra za inovacije Nenada Popovića i premijerke Ane Brnabić. Članak Premijerka nudila ostavku zbog udara Zorane i Jadranke se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.