Sud potvrdio da je nudizam zabranjen u delovima Kadiza

Izvor: Radio 021, 21.Maj.2016, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud potvrdio da je nudizam zabranjen u delovima Kadiza

Vrhovni sud Španije odbio je tužbu najvećeg udruženja nudista u zemlji zbog zabrane upotrebe plaža u delovima lučkog grada Kadiza na jugoistoku zemlje, saopštio je danas taj sud.

Španska nudistička federacija izgubila je tako pravnu bitku koju je od 2009. godine vodila protiv lokalnih vlasti Kadiza zbog zabrane pristupa nudista plažama u delovima tog istorijskog grada.

Federacija je u tužbi navela da je nudizam fundamentalno ljudsko pravo na slobodu izražavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zagarantovano Ustavom Španije, ali se sud s tim nije složio, navodeći u obrazloženju odluke da lokalne vlasti u Kadizu imaju ovlašćenje da upravljaju javnim prostorom.

Odluka se odnosi na plaže koje su uz centralni deo grada, dok je nudistima i dalje dozvoljeno da koriste plaže izvan užeg gradskog područja.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Španski sud zabranio nudizam u Kadizu

Izvor: N1 televizija, 22.Maj.2016, 10:57

Vrhovni sud Španije odbio je tužbu najvećeg udruženja nudista u zemlji zbog zabrane upotrebe plaža u delovima lučkog grada Kadiza na jugoistoku zemlje...Španska nudistička federacija izgubila je tako pravnu bitku koju je od 2009. godine vodila protiv lokalnih vlasti Kadiza zbog zabrane pristupa...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.