Sud odbacio tužbu Jeremića protiv Vučića

Izvor: Radio 021, 19.Jun.2018, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud odbacio tužbu Jeremića protiv Vučića

Viši sud u Beogradu je 8. juna odbacio tužbu Vuka Jeremića protiv Aleksandra Vučića, kao nedozvoljenu, rečeno je u sudu za N1.

"Sud je ovakvu odluku doneo imajući u vidu odredbe članova 35 stav 2 i 119 Ustava RS, kao i člana 11 Zakona o predsedniku Republike u vezi sa članom 172 Zakona o obligacionim odnosima", navodi se. Protiv rešenja Višeg suda dozvoljena je žalba u roku od 15 dana Apelacionom sudu u Beogradu.

Narodna stranka saopštila je danas da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << parnično odeljenje Višeg suda u Beogradu, bez rasprave i pozivajući se na imunitet, odbacilo tužbu za naknadu nematerijalne štete predsednika te stranke Vuka Jeremića protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Sud je odlučio da uspostavi građansko pravni imunitet Aleksandru Vučiću kao predsedniku Republike, uprkos tome što je Jeremić tužio Vučića kao građanina, a ne kao predsednika Republike. Tim činom sud je praktično preuzeo ulogu advokata Aleksandra Vučića", navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Dodaje se da takva odluka suda predstavlja opasan pravni presedan, jer jednog građanina stavlja u poziciju iznad zakona i istovremeno krši osnovna ljudska prava zagarantovana Ustavom Srbije.

"Na taj način šalje se poruka da Srbija nije pravna država. Zbog ovog nečuvenog postupka Višeg suda u Beogradu Vuk Jeremić će se žaliti Apelacionom sudu", dodaje se.

Vuk Jeremić tužio je Aleksandra Vučića za naknadu nematerijalne štete zbog povrede ugleda i časti izjavama kojima ga je proglasio za vođu međunarodne bande lopova.

Autor: N1, Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.