Izvor: Radio 021, 02.Nov.2020, 12:07

Subvencije za privatne vrtiće za najviše 3.000 malih Novosađana, čekaju se isplate za septembar

Roditelji čija deca nisu uspela da dobiju mesto u vrtićima "Radosnog detinjstva" ponovo će imati mogućnost sufinansiranja smeštaja u privatnim vrtićima, koji sa Gradom imaju saradnju oko subvencija.

Grad Novi Sad sufinansiraće boravak za najviše 3.000 mališana, što je broj dece podržan i prethodne godine. Toliko dece u proseku završi "ispod crte" na konkursu za upis u vrtiće PU "Radosno detinjstvo", pokazuju prethodne godine.

Iznos subvencija nije se menjao, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pa tako subvencija za celodnevni boravak dece uzrasta od šest meseci do tri godine (11 sati dnevno) iznosi 10.000 dinara mesečno.

Za celodnevni boravak dece uzrasta od tri do sedam godina (takođe 11 sati dnevno) subvencija iznosi 8.000 dinara, a za poludnevni boravak sa užinom (pet sati dnevno) je ovaj iznos 3.200 dinara.

Poludnevni boravak bez užine subvencioniše se iznosom od 2.800 dinara.

Ovo rešenje Gradskog veća na snazi je do 31. avgusta naredne godine.

Za školsku 2020/2021. godinu već su doneta rešenja, koja se preuzimaju u privatnim vrtićima. Očekuje se isplata za septembar, obavestila je Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu.

Bitno je napomenuti da privatni vrtići, u skladu sa epidemijskim merama, ne mogu da naplaćuju pun iznos od roditeljima, o čemu je pisao 021 i o čemu je govorio i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Podsetimo, Grad Novi Sad godinama subvencioniše boravak u privatnim vrtićima, a odnedavno je u potpunosti pokriven trošak boravka za svu decu u vrtićima "Radosnog detinjstva". Iz gradskog budžeta se već pokrivalo 80 odsto troškova boravka, a Grad trenutno pokriva i preostalih 20 odsto.

Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Subvencije za privatne vrtiće za najviše 3.000 malih Novosađana

Izvor: NoviSad.com, 02.Nov.2020

Roditelji čija deca nisu uspela da dobiju mesto u vrtićima „Radosnog detinjstva“ ponovo će imati mogućnost sufinansiranja smeštaja u privatnim vrtićima, koji sa Gradom imaju saradnju oko subvencija..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.