Štutgart: Protesti levičara uoči konferencije desničarske partije, uhapšeno 400 ljudi

Izvor: Radio 021, 30.Apr.2016, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štutgart: Protesti levičara uoči konferencije desničarske partije, uhapšeno 400 ljudi

Više stotina levičarskih demonstranata pokušalo je danas da onemogući desničarima da uđu na konferenciju partije krajnje desnice Alternativa za Nemačku (AfD) u Štutgartu.

Očekuje se da će se tokom sastanka desničarska partija AfD predstaviti kao otvoreno antiislamska, preneo je Bi-Bi-Si. Policija je suzavcem potisnula nekoliko stotina demonstranata.

BBC navodi da je skoro 1.000 policajaca raspoređeno pred zgradom u kojoj se održava konferencija. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Agencija DPA je prenela da su demonstranti uzvikivali "izbeglice mogu da ostanu, nacisti moraju da odu", dok je oko 2.000 članova partije AfD dolazilo u centar povodom konvencije.

Konferencija desničarske partije počela je jutros uprkos protestu, u planirano vreme, a 1.000 policajaca opkoliko je nekoliko stotina demonstranata ispred izložbenog centra gde AfD drži partijsku konvenciju, prenosi BBC.

Pri tom je uhapšeno 400 ljudi, saopštila je policija, a prenosi AFP.

Desničarska AfD osvojila je sedam poslaničkih mesta u Evropskom parlamentu na izborima 2014. godine, kada je stekla popularnost zahvaljujući oštrim izjavama protiv dolaska migranata u Nemačku.

AfD želi da zabrani burke i minarete u Nemačkoj.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.