Studija pokazala u koje se vreme najlakše zatrudni

Izvor: Radio 021, 01.Sep.2018, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studija pokazala u koje se vreme najlakše zatrudni

Novo istraživanje Univerzitetske bolnice u Cirihu otkrilo je da postoji "najbolje" vreme za začeće.

"Kvalitet sperme muškarca menja se u zavisnosti od doba dana, odnosno ritmu", izjavila je autorka istraživanja dr Bridžet Liners. "Sperma je najboljeg kvaliteta rano ujutro", dodala je.

To znači da bi polni odnos ujutro mogao biti pravo vreme za začeće. Preciznije, naučnici tvrde da je idealno vreme oko 7:30 časova.

Otkriveno je i kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su meseci kada su muškarci najplodniji mart, april i maj, dok su tokom vrućih letnjih meseci najmanje plodni.

Do ovih podataka naučnici su došli ispitivanjem uzoraka u kojima su posmatrali broj spermatozoida, njihovu pokretljivost, oblik i koncentraciju. Ispitali su uzorke 7.068 muškaraca starih između 25 i 40 godina.

Autor: Index.hr

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

U ovo doba dana najlakše ćete zatrudneti

Izvor: B92, 02.Sep.2018, 11:06

Novo istraživanje Univerzitetske bolnice u Cirihu otkrilo je da postoji najbolje vreme za začeće..."Kvalitet sperme menja se zavisno od doba dana, odnosno ritma", izjavila je autorka istraživanja dr Brigit Leners. Ona tvrdi da je rano jutro najbolje za "pravljenje beba". Preciznije, naučnici tvrde...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.