Izvor: Radio 021, 24.Nov.2020, 10:38

Studija: Imunitet na koronu steklo 20,7 stanovnika Srbije

Pre aktuelnog i dosad najjačeg talasa epidemije imunitet na korona virus steklo je 20,7 odsto stanovništva Srbije, a najviše otpornih je među mlađima od 19 godina, pokazuju rezultati druge Nacionalne studije seroprevelencije SARS-CoV-2.

Prema toj studiji, u koju su "Novosti" imale uvid, svaki treći, ili 31,8 odsto u ovoj starosnoj grupi ima IgG antitela, odnosno prirodno stečeni imunitet nakon što su bili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zaraženi.

Od ukupne populacije u Srbiji, najzaštićeniji su stanovnici Kragujevca, Užica, Čačka, Valjeva i Šapca. Rezultati studije pokazuju da u ovim krajevima skoro svaki peti, odnosno 23,1 odsto stanovnika ima antitela.

Studija je sprovedena na reprezentativnom uzorku od 1.200 domaćinstava, odnosno ukupno 2.500 ispitanika.

Nalazi studije koju je sproveo Institut za epidemiologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu u saradnji sa Institutom za primenu nuklearne energije tek treba da budu objavljeni, a direktorka Instituta Tatjana Pekmezović za "Novosti" je potvrdila samo da je ona završena i da će vrlo brzo biti publikovana.

Autor: Tanjug, Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.