Izvor: Radio 021, 10.Dec.2018, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stručno vođenje kroz izložbu "Akcione forme" Ilije Šoškića 13. decembra

Poslednje stručno vođenje kroz novosadski segment izložbe "Akcione forme" održaće se u četvrtak 13. decembra u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine (Dunavska 37).

Kroz izložbu vode kustosi izložbe Nebojša Milenković (MSUV) i dr Zoran Erić (MSUB).

Izložba "Akcione forme" je prva retrospektiva Ilije Šoškića, koja se u isto vreme održava u dva muzeja savremene umetnosti – u Novom Sadu i u Beogradu. Koncepcija izložbe kustosa dr Zorana Erića i Nebojše >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Milenkovića osmišljena je i prilagođena izlagačkim prostorima oba muzeja.

U segmentu izložbe u Novom Sadu fokus je na radovima sa telom, performansima, umetničkim akcijama te Šoškićevom ideološki osvešćenom delovanju u javnoj sferi. U beogradskom delu postavke akcenat ja na Šoškićevim instalacijama i konceptualnim celinama SATOR, Trap / Traphos, Paralele, kao i pojedinačnim radovima svedenih ali i kompleksnih geometrijskih formi.

Izložba "Akcione forme" traje do 16. decembra u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine i do 24. decembra u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu.

Stručno vođenje kroz izložbu "Akcione forme" Ilije Šoškića počinje u 17 sati.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Stručno vođenje kroz izložbu Akcione forme Ilije Šoškića

Izvor: Arte, 11.Dec.2018, 11:20

Muzej savremene umetnosti i Muzej savremene umetnosti Vojvodine vas pozivaju na poslednje stručno vođenje kroz novosadski segment izložbe Ilije Šoškića „Akcione forme” u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u četvrtak, 13. decembra 2018 u 17 časova...Kroz izložbu vode kustosi izložbe Nebojša...

Nastavak na Arte...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.