Izvor: Radio 021, 11.Avg.2020, 10:13

Stokić: Zbog manje pacijenata zatvorene kovid jedinice u okviru KCV, ali nema opuštanja

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić izjavila je jutros da se u toj ustanovi oseća trend smanjenja broja obolelih od virusa korona.

Stokić je za RTS rekla da je trenutno u ovoj zdravstvenoj ustanovi hospitalizovano 216 pacijenata, od kojih je 13 je na respiratorima. Kaže da je prosek hospitalizovanih u KCV-u od 40 do 60 godina.

Stokić je dodala da su kovid jedinice na rehabilitaciji, neurohirurgiji i delu ortopedije zatvorene zbog osetnog pada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << broja hospitalizovanih.

Ona je rekla da se raduje što se smanjuje broj pacijenata, ali da, sa druge strane, to budi bojazan da će posle tih informacija doći do opuštanja.

"Bez obzira na pozitivan trend, ovo su trenuci kada moramo poštovati sve mere prevencije. Ne sme biti opuštanja, maske se moraju nositi, mora se držati distanca i sprečavati okupljanje većeg broja ljudi", istakla je Stokić.

Dodajmo da je ukupan broj obolelih u Novom Sadu 1.461, od kojih je 235 hospitalizovano u KCV-u i Vojnoj bolnici u Petrovaradinu.

Institut za javno zdravlje Vojvodine juče je, nakon nedelju dana pauze, objavio broj obolelih u Novom Sadu i Vojvodini. Ova ustanova ocenila je epidemiološku situaciju u pokrajini kao nepovoljnu, ali sa tendencijom poboljšanja. Institut je dodao i da među obolelima, tokom prethodne nedelje, dominira radno aktivno stanovništvo.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.