Izvor: Radio 021, 27.Feb.2021, 13:11

Stokić: Poslednjih dana povećan broj pacijenata u kovid ambulanti KCV-a

U novosadskim bolnicama nalazi se 178 pacijenata obolelih od korone (juče 173), od kojih je 13 na respiratorima (jedan više nego juče).

U Kliničkom centru Vojvodine leži 131 pacijent, a na respiratorima je njih 10, dok se na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici nalazi 47 kovid pacijenta, od kojih su tri na mehaničkoj ventilaciji.

"Poslednjih nekoliko dana je primetan povećan broj pacijenata koji traže pomoć u kovid ambulanti KCV. To nije samo povećan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << broj novoobolelih, nego i onih koji dolaze na kontrolne preglede ili su sa komplikacijama u toku samog oboljenja", istakla je direktorka KCV Edita Stokić za RTS.

Radi se, kako dodaje, na tri koloseka u toj ustanovi i, ako se nastavi porast broja novoobolelih na ovaj način, KCV će biti prinuđen da otvara dodatne kapacitete uz angažovanje i dodatnih zdravstvenih radnika za rad u kovid jedinicama.

Od početka epidemije u martu prošle godine, u KCV je hospitalizovano više od 4.200 ljudi.

"Ponosna sam na podatak da je uspešno obavljen porođaj preko 200 porodilja pozitivnih na kovid koje su dalje nastavile lečenje sa svojim bebama u kućnim uslovima", rekla je dr Stokić.

Prema njenim rečima, krivulje povećanja potrošnje kiseonika tačno se poklapaju s povećanim brojem novoobolelih.

"Rapidan rast potrošnje imali smo u aprilu, julu, avgustu i najveći u decembru. Do januara prošle godine, kada nismo imali kovid-19 infekciju, trošilo se oko 25 tona kiseonika na mesečnom nivou, da bi u decembru ta brojka došla do 140 tona, a tada je bio i najveći broj hospitalizovanih. U ovom momentu, beležimo takođe porast potrošnje kiseonika", kazala je dr Stokić.

Autor: 021.rs, Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Raste broj zaraženih koronavirusom

Izvor: NoviSad.com, 27.Feb.2021

U novosadskim bolnicama nalazi se 178 pacijenata obolelih od korone, od kojih je 13 na respiratorima. U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se od kovid-19 leči 131 pacijent, a na mehaničkoj ventilaciji je njih desetoro, dok se u..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.