Izvor: Radio 021, 17.Dec.2018, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Dijana Hrkalović bila u Lučanima po mom nalogu

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović bila u Lučanima na dan lokalnih izbora po njegovom nalogu, a u cilju smirivanja situacije.

On je rekao da je Hrkalović sve vreme bila u ispostavi Policijske stanice Lučani u naselju Guča.

Ministar je naveo da su po nalogu tužioca samo dve osobe saslušane u Policijskoj stanici u Lučanima, a ne dvadesetak kako su to prema njegovim rečima, tvrdili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << predstavnici Saveza za Srbiju. Stefanović je dodao da nijednom od njih nije određeno zadržavanje.

Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović izjavila je juče da su predstavnici Saveza za Srbiju predvođeni Boškom Obradovićem upali u policijsku stanicu u Guči, jer su hteli da se obračunaju sa policajcima i da je doživela "najbrutalnije uvrede" kada je pokušala da smiri situaciju.

Obradović je sa predstavnicima i simpatizerima Saveza za Srbiju ušao u policijsku stanicu nezadovoljan privođenjem potpredsednika Izvršnog odbora Narodne stranke Lazara Đurovića.

Hrkalović je ocenila da su oni želeli su dа se obrаčunаju sа ljudimа iz policije i tužilаštvа, što predstаvljа otvoreni udаr nа institucije držаve Srbije.

"Po svаku cenu su hteli dа se obrаčunаju sа policаjcimа, аli i sа tužiocimа koji su u tom trenutku uzimаli izjаvu od Đurovićа u stаnici. Apsolutno nisu birаli sredstvа kаko bi sprečili dа se zаkon primenjuje jednаko premа svimа, mа ko se o njegа ogrešio", navela je ona.

Podsetimo, tabloidi su javili da je Stefanović ponudio sinoć ostavku na funkciju ministra unutrašnjih poslova premijerki Ani Brnabić i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, jer mu je navodno rečeno da ne hapsi "pristalice Dragana Đilasa i Boška Obradovića".

Tabloidi su takođe naveli da su "oni upali u stanicu policije u Lučanima i da su maltretirali i vređali pripadnike policije". Savez za Srbiju je na svojoj Fejsbuk stranici objavio snimak dešavanja iz policijske stanice u Guči.

Opširnije o ovom incidentu možete čitati OVDE.

Autor: Beta, 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Stefanović: Dijana Hrkalović bila u Lučanima po mom nalogu

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Dec.2018

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović bila u Lučanima na dan lokalnih izbora po njegovom nalogu a u cilju smirivanja situacije...On je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da je Dijana Hrkalović sve vreme bila u...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.