Izvor: Luftika.rs, 05.Feb.2022, 14:36

Stefan je srpski doktor Dulitl, komunicira sa pticama i uživa u razgovoru sa njima

Čovek koji razgovara sa pticama dotiče duboku vezu sa prirodom i njenom sposobnošću da nas prizemlji. Njihova reč je njihova veza i oni rade ono što kažu – čak i ako je „reč“ na jednoj strani glasan trepet i gunđanje, a sa druge, uzbuđeno cvrkutanje ptice.
Stefan Domovski je u domaćim medijima i široj javnosti dobio nadimak “srpski doktor Dulitl”, po imenu glavnog junaka poznatog filma – a uža specijalnost mu je, pogađate, razgovor sa pticama.
Domovski je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << razgovoru za N1 rekao da njegova ljubav prema pticama datira od pete godine, kada je spasao prvog goluba, da je kao prilično mali gledao ponašanje ptica – te da sada ima dosta iskustva i znanja pa može da pomogne.
– Kada pogledate pticu, mnogi ne vide njen govor tela, ptica je dosta komplikovanija. Govor tela je dosta prikriven da biste predvideli, to je samo kroz iskustvo moguće, nikako ovako. Mislim da me razumeju, koliko se dugo družim sa njima, obratim im se kao čoveku – kazao je Stefan.
On pokazuje da na ruci ima Rozu, koju je usvojio.
Kod prethodne vlasnice nije imala dobru negu, udarila je u staklo, vratila ga je odgajivaču. Ja sam planirao kakadua, sažalio sam se, meni ne predstavlja problem, jer ima povredu mozga koja će trajati ceo život – rekao je.
Stefan je opisao „akciju spasavanja“ goluba u jednom beogradskog tržnom centru.
-Primetio sam goluba da leti unezvereno, rešio sam da to bude moja misija, da ne bi uginula. Smišljao sam plan, nisam uspevao, znao sam da će nakon par dana da se izmori. Bila je već dve nedelje tu. Bila je prilično izmorena, jedan dan je sletela, otišao sam da joj sipam vode, odmah je počela da pije, prišao sam joj sa strane i zgrabio sam je. Izneo sam je i pustio, bila je u prilično dobrom stanju – rekao je Domovski.
Stefan je član i udruženja Animal rescue, ali kaže da nije preterano aktivan.
– Bio sam, dosta ptica je spaseno, posebno leti kada ispadaju iz gnezda, pa im je potrebna pomoć – rekao je Stefan Domovski.
Obnovljena veza sa prirodom i životinjama je nešto što mnogi od nas mogu ponovo da otkriju – samo ako žele, pažljivo posmatraju ova divna bića i osveste ono što često zaboravljamo – da smo i mi deo prirode.
Izvor: N1
Bizarne i uznemirujuće slike sa ulica Prokuplja, sadista zavezao žive golubove za grane

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.