Stečajni upravnik „Vojvodine“ teško povređen u saobraćajki

Izvor: Blic, 19.Jan.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stečajni upravnik „Vojvodine“ teško povređen u saobraćajki

NOVI SAD - Stečajni upravnik ATP „Vojvodina" Nebojša Bajić teško je povređen u saobraćajnoj nesreći, zbog čega je otkazana današnja skupština poverilaca ovog autotransportnog preduzeća. Prvo poverilačko ročište nakon uvođenja stečaja u ATP „Vojvodina" održaće se u novosadskom Trgovinskom sudu 5. februara.



Bajić je, prema tvrdnjama više izvora, pre nezgode u kojoj je povređen i sam tražio da bude razrešen ove dužnosti, zbog drugih obaveza, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali na njegov zahtev nije stigao odgovor.

Prigovor na njegov izbor uložio je i Pokrajinski sindikat zaposlenih u saobraćaju, jer je, prema tvrdnjama sindikalaca, Bajić pre nego što ga je Trgovinski sud imenovao na to mesto, već bio stečajni upravnik u devet vojvođanskih preduzeća i da ne bi mogao kvalitetno da obavlja svoj posao, pa je i sam Bajić nešto kasnije zatražio da ga neko zameni na toj poziciji.

Trgovinski sud uveo je stečaj u ATP „Vojvodina" 15. decembra 2008. godine na zahtev „Čačanske banke" zbog potraživanja od 250.000 evra, da bi 23. decembra Agencija za privatizaciju raskinula je ugovor o privatizaciji sa ATP „Vojvodina" samo nekoliko dana pošto je novosadski Trgovinski sud uveo stečaj u ovo preduzeće. Zaposleni u „Vojvodini" upućeni su na Tržište rada.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Stečajni upravnik povređen, poverioci ATP „Vojvodina" otkazali sastanak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2009, 02:37

NOVI SAD - Sastanak poverilaca Autotransportnog preduzeća "Vojvodina" zakazan za ponedeljak,19.januar je otkazan. Kako se saznali razlog za otkazivanje je saobraćajna nesreća u kojoj je teško povređen stečajni upravnik ovog preduzeća, Nebojša Bajić. On je , kako se saznaje, zatražio da bude...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.