Stantić predsednik G17 Plus u Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2010, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stantić predsednik G17 Plus u Vojvodini

NOVI SAD - Na današnjoj izbornoj skupštini Pokrajinskog odbora G17 plus u Novom Sadu izabrano je novo rukovodstvo stranke u Vojvodini.

Za predsednika vojvođanskog odbora G17 plus, trećeg nakon prošlogodišnje ostavke Ivane Dulić-Marković, izabran je Tomislav Stantić iz Subotice, a za članove Predsedništva izabrani su Ana Novković, Jožef Šandor, Milan Selaković, Milan Čačić, Nada Burmazović i Snežana Sedlar, saopšteno je iz ove stranke.

Govoreći o tendencijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << G17 plus u narednom periodu, Suzana Grubješić, potpredsednica stranke i šefica poslaničkog kluba G17 plus u Skupštini Srbije, izjavila je da se principi delovanja budućih Ujedinjenih regiona Srbije temelje se na tri osnova - dekompoziciji, decentralizaciji i regionalizaciji.

"Proces dekompozicije je započet i republičke institucije izmeštaju se iz Beograda u druge delove Srbije. Takav proces mora se pokrenuti i u Vojvodini. Decentralizacija je započeta, ali bez usvajanja zakonskih akata kojima će lokalnim samoupravama i Pokrajini biti vraćena svojina, ovaj proces ne može biti završen", naglasila je Suzana Grubješić.

Podnoseći izveštaj o radu Pokrajinskog odbora G17 plus u prethodnom periodu, Goran Kaurić, dosadašnji vršilac dužnosti predsednika odbora, izjavio je da je G17 plus u Vojvodini za svega nekoliko meseci uspela da se izbori za potpuni povratak na političku scenu.

"Ponovo smo postigli jedinstvo unutar pokrajinskog odbora, lokalni nivo je dinamičniji i aktivniji, a poboljšana je i komunikacija sa drugim delovima stranke. G17 plus, kao inicijator stvaranja Ujedinjenih regiona Srbije, otvorena je za saradnju sa svim strankama, grupama građana i organizacijama koje koncept decentralizacije i ravnomernog regionalnog razvoja doživljavaju kao koncept koji Srbiji i Vojvodini donosi prosperitet i perspektivu", rekao je on.

Kaurić je takođe naglasio da se za rukovodeću funkciju nije kandidovao pošto želi da se u potpunosti posveti radu u Zrenjaninu.

Sednici je prisustvovalo 298 delegata iz 45 lokalnih odbora G17 PLUS u Vojvodini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.