Izvor: Radio 021, 18.Dec.2019, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanovnici Satelita traže raspravu o planiranim garažama

Stanovnici bloka oko Ulice Bate Brkića na Satelitu, gde Grad planira izgradnju četiri garaže, već skoro mesec dana čekaju da njihova mesna zajednica zakaže zbor građana, kako bi se raspravljalo o ovoj temi.

Oni za 021.rs navode da su podneli peticiju sa zahtevom za zbor, ali da nikakvog odgovora iz mesne zajednice nema i da ih ne bi začudilo da do isteka zakonskog roka za odgovor, koji je 20. decembar, ne bude ispunjen njihov zahtev.

Kako su ispričali za 021.rs, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << oni su se organizovali nakon što se prvobitna grupa komšija koja je pre četiri meseca pokrenula protest protiv izgradnje garaža na Satelitu, naprasno povukla posle razgovora sa gradskim predstavnicima. 

Stanarka Jovanka Radukić kaže za 021.rs da nisu saznali šta se dogodilo na tim razgovorima, odnosno da li je bilo nekog zaključka, ali da veliki broj građana i dalje ne želi garaže jer smatraju da to neće rešiti problem parkiranja u ovom delu grada.

"Nadam se da će odustati od garaža. Samo u mom dvorištu planiraju 70 do 95 parking mesta u garaži, a toliko već sada može da se parkira, a da se ne pravi ta garaža koja će biti pod naplatom. Zašto bismo mi ponovo davali novac, kad smo već sve već platili", navodi Radukić.

Ona objašnjava da su tražili zbor u mesnoj zajednici na kome bi mogli da iznesu svoje mišljenje, ali i da predstavnici Grada daju informacije o budućim garažama. Smatraju da je red da stanari budu informisani i da mogu da se pitaju šta će biti u njihovom dvorištu.

Ukoliko na ovaj zahtev Grad ne odgovori, stanari će probati na druge načine da se izbore za svoja dvorišta.

Podsetimo da se inforamcija o davanju u koncesiju četiri lokacije za garaže u bloku oko Ulice Bate Brkića pojavila na sednici Komisije za planove kada su predstavnici Uprave za građevinsko zemljište to pokušali da ubace u urbanistički plan, bez javne rasprave. Do danas nije poznato šta je Komisija odlučila jer plan nije došao do Skupštine grada, mada je na samoj sednici predsednik tog tela najavio da će ove garaže ipak morati na posebnu javnu raspravu. U međuvremenu, Grad je raspisao poziv za koncesiju, ali bez lokacija na Satelitu, a to je obrazloženo time da je odlučeno da se prvo daju četiri lokacije u centru Novog Sada, a da će ostale doći na red kasnije.

Autor: zarkob@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.