Šta uvučene bradavice govore o zdravlju?

Izvor: Radio 021, 30.Nov.2016, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta uvučene bradavice govore o zdravlju?

Bradavice mogu da izgledaju različito: da budu svetle, tamne, male, velike, istaknute ili uvučene. Ali, šta uvučene bradavice govore o zdravlju?

Uvučene bradavice su posledica izraslina ispod bradavice, koje kožu vezuju za tkivo. To nije nikakva retkost - između 10 i 20 odsto žena ima ravne ili uvučene bradavice. Kod nekih od njih, stimulacijom ili promenom temperature bradavice mogu privremeno da se "izvuku".

Ukoliko od rođenja imate uvučene bradavice, ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << brinite, to ne utiče na vaše zdravlje. Takođe, žene koje imaju ovakve bradavice mogu normalno da doje bebe.

Međutim, ako jedna ili obe bradavice naglo u nekom trenutku postanu ravne ili uvučene, trebalo bi da posetite lekara. Ovakve promene na bradavicama mogu da budu normalne, ali takođe mogu da ukazuju na bolesti, uključujući rad dojke i redak oblik raka koji zahvata bradavicu i areolu.

Autor: Mondo

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.