Izvor: Luftika.rs, 14.Jan.2020, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski matematičari osvojili prvo mesto na olimpijadi u Kazahstanu

Tim beogradske Matematičke gimnazije osvojio je prvo mesto i gran-pri koji se dodeljuje apsolutnom pobedniku olimpijade u Almati, u Kazahstanu.
Kako je saopšteno iz te škole, njeni učenici su na 16. međunarodnoj Žautikovskoj olimpijadi iz matematike, fizike i informatike, na kojoj su od 8. do 14. januara učestvovale 84 ekipe sa više od 600 takmičara iz 21 države, pojedinačno osvojili sedam medalja, tri zlatne i četiri srebrne, prenosi Tanjug.
Zlatne medalje osvojili su Miloš >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Milićev i Jovan Toromanović (matematika), i Dobrica Jovanović (fizika), a srebrne Vukašin Mihajlović (matematika), Bogdan Rajkov (fizika), Mladen Puzić i Jovan Bengin (informatika). Lideri tima bili su Boban Marinković i Ivan Stanić.
U saopštenju za javnost direktorka Matematičke gimnazije zahvalila je i „Telekomu Srbije”, koji je omogućio da ekipa škole otputuje na ovo međunarodno takmičenje.
Impresivna biografija mlade Beograđanke, najbolje matematičarke na svetu

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.