Srpski građevinci najaktivniji u Rusiji i Crnoj Gori

Izvor: Radio 021, 18.Jun.2018, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski građevinci najaktivniji u Rusiji i Crnoj Gori

Ukupna vrednost radova koju su građevinske firme iz Srbije izvele u inostranstvu u prošloj godini iznosila je oko 36,6 milijardi dinara.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, skoro polovina vrednosti građevinskih radova srpskih kompanija bila je u Ruskoj Federaciji (46,6 odsto).

Srpski građevinci, su posle Rusije, najaktivniji bili u Crnoj Gori, gde od ukupne sume izvedenih radova učestvuju sa 12 odsto, zatim u Nemačkoj sa 6,8 procenata i Ugandi sa 6,3 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << odsto.

Prema podacima RZS-a, srpska građevinska operativa najviše je zidala zgrade, a vrednost tih radova dostigla je cifru od oko 24 milijardi dinara što je oko 65,8 procenata ukupne vrednosti izvedenih radova.

Srpski neimari su najviše ugrađivali materijal i opremu iz Srbije u Kazahstanu i Crnoj Gori, pokazuju podaci RZS-a, a zvanična statistika kaže da je ukupan broj radnika iz Srbije koje su naši izvođači u proseku angažovali u inostranstvu 1.604.

Najveći broj radnika radio je u – Nemačkoj, Ruskoj Federaciji, Crnoj Gori, i Bosni i Hercegovini, dok je u ostalim državama bilo angažovano do 54 radnika, pokazuju podaci RZS-a.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.