Izvor: Luftika.rs, 21.Jun.2021, 18:32

Srpski Tajland je oaza netaknute prirode gde će vam društvo praviti galebovi, patke i labudovi

Tajlandsko ostrvo Ko-Čang vrlo dobro je poznato svim ozbiljnijim ljubiteljima egzotičnih letnjih destinacija.
Po svojoj lepoti i atraktivnosti ono stoji rame uz rame sa Puketom i Samuijem, ali je znatno manje komercijalno popularno. Neverovatne plaže i prirodne lepote – minus nesnosne gužve…
Još je manje poznato da i u Srbiji postoji ostrvce istog naziva, koje još zovemo i “srpski Tajland”, s obzirom da sa svojim “starijim bratom” iz Tajlanda ima niz sličnosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs <<
Srpski Ko-Čang smestio se nadomak Sremskih Karlovaca, odakle se čamcem prebacite do ovog skrivenog raja koji već godinama odoleva najezdi turista.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by 🍀 Јована Ђоловић (@jovana_djolovic)


Nakon samo desetak minuta vožnje čamcom po Dunavu stići ćete do ove neverovatne oaze netaknute prirode gde ćete uživati u pesku, vodi i neobičnom rečnom rastinju, a društvo će vam praviti galebovi, patke i labudovi.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by 𝐍𝐎𝐕𝐎𝐒𝐀𝐃𝐒𝐊𝐈 𝐑𝐄𝐏𝐎𝐑𝐓𝐄𝐑 (@novosadskireporter)


Karlovačko ostrvo, Maldivi, Majmunsko ostrvo – sve su to različiti lokalni nazivi za ovaj egzotični sprud koji se na niskom vodostaju pojavljuje tačno preko puta Sremskih Karlovaca, a čija pitomost i lepota nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Marija Stojanović (@marisa_st)


Na srpskom Ko-Čangu možete popiti kafu, pivo, hladan sok, ili uživati u palačnikama i mekikama. Ipak, na ostrvu postoji nekoliko pravila – poštujte vodu, vodite računa o svojoj bezbednosti i za sobom ne ostavlajte đubre i prljavštinu.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Sladjana (@radosavljevic_sladja)


Sve u svemu, jedno predivno mesto sa kog se uživa i u zalasku Sunca. Oaza mira sa peščanom plažom i ni malo loša zamena za more u ovo čudno vreme.

IZVOR: zena.blic.rs
Najtoplije i najčistije jezero Evrope nalazi se u Srbiji i pravi je nebrušeni dijamant

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.