Izvor: Luftika.rs, 19.Okt.2021, 22:24

Srpkinja zavela pa za 90.000 € olakšala dvojicu Austrijanaca, jedan hteo da se razvede zbog nje

Devojka (26) poreklom iz Srbije našla se pred austrijskim sudom jer je dvojicu muškaraca “ojadila” za 90.000 evra lažući ih o svom životu. Jedan joj je dao 88.400 evra i bio je spreman da se zbog nje razvede od sadašnje supruge, a drugi, student od kog je uzela 450 evra, posumnjao je da sa njenom pričom nešto nije u redu i prijavio je policiji. Ispostavilo se da im devojka čak nije rekla ni svoje pravo ime i da je sve – laž.
Prema navodima optužnice, mlada majka troje dece >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je u januaru 2018. godina nasred ulice, ispred Univerziteta u Beču, prišla starijem muškarcu (62) i pitala ga za posao spremačice objašnjavajući da nema novca za stanarinu. Muškarac je to odbio, ali je, impresioniran njenim šarmantnim manirom, dao 300 evra, pišu austrijski mediji. Nakon toga, devojka je kontaktirala starijeg muškarca u više navrata.
U leto 2018. godine, ispričala je da joj je umrla majka i da joj je potreban novac za sahranu. Muškarac je otišao u banku i ženi predao 25.000 evra gotovini. U tu svrhu napisana je čak i menica. Sudija ju je, dok je sedela na optuženičkoj klupi upitao da li su joj roditelji još živi, a onda je tiho potvrdila.
Mesec dana kasnije, u septembru 2018. godine, mlada žena je ispričala da je upala u dugove i da, između ostalog, duguje novac i banci. Slično se ponovilo i u aprilu 2019. godine, kada je rekla da joj pare trebaju za medicinski zahvat i još jednom u septembu iste godine, rekavši da joj sada banka traži novac kojim se zadužila njena majka pre „smrti“. Stariji muškarac bi joj uvek priskakao u pomoć sa kešom, a ona je obećavala da će sav novac vratiti čim se u Srbiji proda njihova porodična kuća.
– Za šta se koristili novac? – upitao ju je sudija, a ona je objasnila da je trošila na sebe, na kupovine. Pored novca, 62-godišnjak joj je darivao i skupocene poklone, a ona je na sudu ispričala da je čak hteo da se razvede zbog nje. Ispostavilo se da, ne samo da ga je slagala za životne prilike, već je to učinila i kada se predstavila.
U februaru 2021. je na isti način pokušala da prevari jednog studenta, ponovo se predstavljajući lažno. Zamolila ga je za pomoć jer će navodno ostati na ulici zbog neplaćene kirije. Iako joj je dao 450 evra u gotovini, ipak nije bila dovoljno uverljiva, pa je mladić posumnjao. Dva dana kasnije, kontaktirala ga je još jednom sa namerom da se ponovo sastanu i da mu traži novac. Da se nešto sumnjivo dešava potvrdio je kada je otišao na adresu koja mu je dala i shvatio da tamo ne živi. Tada je pozvao i policiju.
Stariji muškarac kog je najpre prevarila za novac nalazi se u teškom zdravstvenom stanju i suđenje je odloženo do daljnjeg, prenosi Nova.rs.
Najveći svetski neradnik na bolovanju bio 35 godina i dočekao penziju ne radeći ništa

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.