Izvor: Radio 021, 26.Okt.2020, 09:16

Šri Lanka zatvorila parlament na dva dana zbog jednog slučaja zaraze

Parlament Šri Lanke zatvoren je radi dezinfekcije posle utvrđivanja da je jedan policajac u kompleksu testiran pozitivno na virus korona, dok se u zemlji beleži ponovni porast broja zaraženih.

Parlament je zatvoren na dva dana kao mera predostrožnosti da bi prostorije mogle da budu dezinfikovane, rekao je zvaničnik Narendra Fernando.

Bliski saradnici policajca takođe su testirani, a rezultati se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << očekuju kasnije tokom dana, dok će još 22 zaposlena u Parlamentu biti testirana sutra.

U Šri Lanki se beleži novo jačanje virusa od početka oktobra, kada se pojavio novi klaster infekcije oko fabrike odeće blizu glavnog grada Kolomba.

Danas je potvrđen 351 novi slučaj zaraze. Većina novozaraženih vezana je za klaster oko fabrike odeće, gde je broj slučajeva porastao na 4.400. To je više od pola od ukupnog broja zaraženih u zemlji, 7.872.

Jedan smrtni slučaj prijavljen je u nedelju, od infekcije je dosad umrlo 16 osoba.

U nastojanju da zaustavi širenje zaraze vlada je uvela policijski čas u mnogim delovima gusto naseljene Zapadne provincije, gde se nalaze ta fabrika odeće i glavni grad Kolombo, i gde je najveći broj zaraženih.

Vlada je takođe zatvorila škole, zabranila okupljanja i uvela restrikcije za javni saobraćaj u celoj zemlji.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Šri Lanka zatvorila parlament na dva dana zbog koronavirusa

Izvor: B92, 26.Okt.2020

Parlament Šri Lanke zatvoren je danas radi dezinfekcije posle utvrđivanja da je jedan policajac u kompleksu testiran pozitivno na koronavirus.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.