Srbobran: Sveštenici osveštali vozilo Hitne pomoći

Izvor: Radio 021, 03.Jun.2016, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbobran: Sveštenici osveštali vozilo Hitne pomoći

Dvojica sveštenika Srpske pravoslavne crkve osveštala su automobil koji je Opština Srbobran kupila za hitnu službu lokalnog Doma zdravlja.

Kako piše Blic, adi se o vozilu u kojem reanimaciona ekipa može da zbrine pacijente, a služiće i za prevoz i kontrolisanje pacijenata do bolnice.

Direktor Doma zdravlja zahvalio se čelnicima opštine, rekavši da je u pitanju drugo vozilo koje je nabavljeno za Dom zdravlja.

Liga socijaldemokrata Vojvodine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << osudila je osveštavanje reanimobila uz ocenu da su tako “predstavnici lokalne vlasti i Doma zdravlja u Srbobranu neopisivo obrukali tu opštinu”

- Ovakav potez ide rame uz rame sa osveštavanjem vode u novosadskom vodovodu i omogućiće Srbobranu da i oni budu meta podsmeha širom zemlje - izjavio je potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović.

LSV je pozvala predstavnike lokalne vlasti i Doma zdravlja u Srbobranu da zbog te uvrede hitno upute izvinjenje i vernicima SPC i vernicima drugih konfesija i ateistima, kao i uvim građanima te opštine.

Niko od predstavnika lokalne samouprave u Srbobranu niti nadležni u tamošnjem Domu zdravlja nisu bili dostupni za komentar zbog čega je vozilo hitne medicinske službe osveštavano, a više o ovoj temi čitajte OVDE.

O tome kako je rukovodstvo "Vodovoda" i ove godine ponovilo obred osveštavanja vode iz gradske vodovodne mreže, čitajte u našoj priči OVDE.

Autor: Blic/021

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.