Srbija dobila predstavnika u izvršnom odboru Interparlamentarne unije

Izvor: Radio 021, 14.Okt.2018, 09:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija dobila predstavnika u izvršnom odboru Interparlamentarne unije

Član stalne delegacije Narodne skupštine Srbije u Interparlamentarnoj uniji Mladen Grujić izabran je za člana Izvršnog odbora Interparlamentarne unije, na 139. zasedanju IPU u Ženevi.

Grujić je izabran apsolutnom većinom, budući da je dobio 31 glas, u odnosu na 14 glasova koliko je dobio Boris Tarasjuk iz Ukrajine i osam glasova koliko je dobio Andreas Grifroj iz Belgije.

To je prvi put da Srbija ima člana u Izvršnom odboru najveće i najstarije parlamentarne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << organizacije na svetu, koja okuplja 178 parlamenata država članica, saopšteno je iz Narodne skupštine.

U poslednjih 20 godina nije bilo ni jednog predstavnika iz Istočne Evrope koji je predstavljao evropsku grupu u ovom telu.

"Moj uspeh je dokaz novog imidža koji Srbija ima u svetu i među evropskim državama. Kandidovao sam se na predlog predsednice Narodne skupštine Maje Gojković i imao sam svesrdnu podršku kolega iz delegacije. Ovaj izbor smatram zajedničkom pobedom i pobedom Srbije", istakao je Grujić.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.