Izvor: B92, 08.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Specijalno tužilaštvo u Novom Sadu

Beograd -- Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal otvarilo je danas kancelariju u Novom Sadu.

Kancelarijom će rukovoditi okružni tužilac u Novom Sadu. Do kraja godine biće otvorene kancelarije specijalnog tužilaštva i u Nišu i Kragujevcu. U cilju povećanja efikasnosti rada specijalnog tužilaštva najavljeno i povezivanje sa srodnim instutucijama u regionu.

Nakon Beograda, Novi Sad je prvi grad u Srbiji koji je dobio svoju kancelariju Specijalnog tužilaštva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za organizovani kriminal. U Specijalnom tužilaštvu očekuju da širenje mreže kancelarija poboljša efikasnost rada te institucije.

Navodeći da je borba protiv trgovine drogom među glavnim prioritetima Specijalnog tužilaštva, specijalni tužilac za organizovani kriminal Slobodan Radovanović najavljuje dalje osavremenjavanje rada i povezivanje sa srodnim institucijama iz regiona, kako bi se njihova efikasnost dodatno povećala.

U novosadskoj kancelariji će raditi dvoje zamenika i četvoro saradnika specijalnog tužioca. Kancelarija je već danas počela sa radom pošto je specijalni tužilac prilikom posete doneo nekoliko predmeta, koje će obraditi novootvorena kancelarija, ali nije rečeno o kojim je predmetima reč.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.