Izvor: Luftika.rs, 30.Okt.2020, 17:18

Spasiš život i dobiješ Vesićevu knjigu, Bus plus karticu, mobilni od sponzora i 15.000 dindži

Heroji Pavle Gavura, Nemanja Držajić, Lazar Ereš, Niko David i Nenad Janković, građevinski radnici iz Pančeva koji su hrabro spasili devojčicu iz stravičnog požara u zgradi na Dorćolu predloženi su za nagradu Grada Beograda za najplemenitije delo.
Kako se to kaže “upriličen” im je i prijem u Skupštini grada Beograda gde je ih je dočekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji je nakon obraćanja medijima ovim velikim ljudima uručio i poklone, čitaj pažljivo:
godišnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Bus plus karticu, mobilni telefon, 15 hiljada dinara i “ta na na na” svoju knjigu o Beogradu koja je, trenutno, na sajtovima knjižara na akciji, pa umesto 1.990 dinara košta 1.432,80.
Spasiš život i dobiješ kao stanovnik Pančeva Bus plus godišnju karticu da se vozaš po Beogradu (u kom ne živiš) onda kada ne visiš na skeli, rmbačeći od ujutru do uveče… znači nikad.
Spasiš život i dobiješ 15.000 dinara, a ja čula da su za izbore preletačima nudili stalan posao, stan, 8 hiljada evra, a za glas oko 50 evra. Ne znam, možda sam se samo zajebala (ironija). Ovih 15 hiljada dinara je u rangu honorara nekog “dokazanijeg bota”, jer ovi sluđeni botovi početnici rade to iz uverenja. Oni STVARNO veruju u naprednjački boljitak i ispravnost svega što rade.
Spasiš život i dobiješ Vesićevu knjigu o Beogradu (po promo ceni 1.490, 82 dinara). Ovde nemam komentar, čekam botove da razjasne ovo i odgovore nam zašto je Vesić zakinuo ove heroje recimo besplatnim ulaznicama za Zoološki vrt. Ili recimo jednom turom kroz Beograd na vodi.

Niko ne spašava život da bi nešto dobio. Jasno je ko dan. Ili si čovek ili nisi.
Ovi momci pokazali su svoju veličinu, baš kao što je Vesić ovim poklonima pokazao svoj zaostanak u rastu, recimo na santimetrima koji priliče devetogodišnjem detetu, jer samo devetogodišnje dete (i to ne svako) može da pomisli da je nov mobilni za selfije, besplatno vozikanje u beogradskim tramvajima i 15 hiljada za nove recimo najk patike prikladan poklon kada spasiš nečiji život. Donosi pregršt euforije i neodudaranja od vršnjaka, tačno toliko da zaboraviš da ti je uručena i “neka knjiga o Beogradu”.
Ova vlast jednostavno mora da usere sve što je ovde dobro, plemenito, veliko, važno, herojsko.
Da su ih predložili za heroje grada Beograda, bilo bi mnogo bolje nego što su im utrapili, onako usput, ko neka kuma, i malo darova, da se ne uvrede.
Muka mi je od tripa da će neko da se oduševi što si mu kao zamenik gradonačelnika ispisao zahvalnicu, pružio ruku i svoju knjigu, pohvalio pred medijima, ponudio pićem u prostorijama u koje “obični smrtnici” inače ne ulaze. Pa pošto su “obični smrtnici” usplahiriće se što si odvojio vreme za njih i potapšao ih po ramenu, usmerio kamere prema sebi da se kurvinski ogrebeš o tuđi poduhvat.
Ovi hrabri momci su heroji ne samo što su spasili jedan život, već što su i uspeli da ostanu mirni i pribrani na ovaj prijemni cirkus.
A kada dođu kući, osećam da će taj novac proslediti dalje, mobilni pokloniti, a knjigu… dolazi sezona grejanja i loženja vatre, neka se nađe.
Zašto je tokom stravičnog požara na Dorćolu Hitna pomoć poslednja došla na teren

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.