Španski senat u petak glasa o preuzimanju kontrole nad Katalonijom

Izvor: Radio 021, 22.Okt.2017, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španski senat u petak glasa o preuzimanju kontrole nad Katalonijom

Potpredsednik španskog Senata Pedro Blanko izjavio je da će na sednici u petak biti održano glasanje o merama koje je vlada Španije predložila za preuzimanje kontrole nad severoistočnim regionom Katalonijom.

Konzervativni senator Blanko kazao je novinarima da će biti formirana specijalna komisija od 27 senatora, koja će prvu procenu mera vlade saopštiti u utorak.

Predsednik regiona Katalonije Karles Pudždemon ima pravo da iznese žalbu na ove mere tako što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bi se pojavio pred tom komisijom u četvrtak u podne ili poslao izaslanika.

Očekuje se da specijalna komisija usvoji konačni predlog koji će biti iznet na plenarnoj sednici u petak na konačno usvajanje i podseća da vladajuća Narodna partija ima apsolutnu većinu u Senatu, a da se očekuje da će dobiti i široku podršku opozicionih senatora za mere na očuvanju jedinstva Španije.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.