Izvor: Radio 021, 05.Avg.2019, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španski influenseri završili sa infekcijama nakon kupanja u toksičnom jezeru

Nekoliko španskih internet influensera skoknulo je do Monte Neme "jezera" u severozapadnom priobalnom regionu Karbaljo kako bi napravili fotografije za Instagram.

Ušuškano jezerce možda izgleda kao savršeno i mirno mesto za opuštanje i pravljenje fotografija od kojih će drugima da proradi zavist, ali je ono u stvari toksično i puno opasnog hemijskog otpada, prenosi RTS.

Jezero je nekadašnji bazen rudnika volframa – od kojeg se pravilo vlakno za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << električne sijalice.

Jedna od influenserki, koja se okupala u jezeru, dve nedelje je imala težak osip i napade povraćanja. Još nekoliko njih je hospitalizovano zbog oštećenja kože i digestivnog trakta, naveo je španski list Publiko.

Pre nekoliko nedelja je jezero u Rusiji dospelo u žižu javnosti, kada su ga prozvali "ruskim Maldivima", ali je vrlo brzo objašnjeno da se radi o toksičnom jezeru u koje je izbacivan otpad i pepeo iz obližnje termoelektrane.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.