Španci najveći ljubitelji veganske čokolade

Izvor: Radio 021, 29.Mar.2018, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španci najveći ljubitelji veganske čokolade

Većina ljudi voli čokoladu, ali se ispostavilo da je niko ne voli više od Britanaca.

Prema istraživanju kompanije Mintel (Mintel Global New Products Database), stanovnici Velike Britanije su 2017. godine u proseku konzumirali 8,4 kilograma ove poslastice, piše Independent.

Kompanija takođe navodi da je globalna konzumacija čokolade u porastu, dok je proizvodnja uskršnje čokolade u proseku porasla prošle godine za čak 23 odsto. Najveći porast zabeležen je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Nemačkoj i SAD.

Kada je reč o čokoladnim uskršnjim jajima, na vodećoj poziciji našao se Brazil, sa 11 odsto udela na svetskom tržištu u 2017, a iza ove zemlje našle su se Južnoafrička Republika, Nemačka, Velika Britanija i Francuska.

Proizvođači su bili najinventivniji u Velikoj Britaniji, gde su mogle da se kupe uskršnje čokoladne poslastice sa dodatkom đumbira i tonika, koje su zamenile čokoladna jaja sa ukusom piva koja su bila u ponudi prethodnih nekoliko godina.

Širom Evrope raste i proizvodnja veganske čokolade, koja se, prema podacima, pretežno konzumira u Španiji (više od polovine konzumenata), Francuskoj i Poljskoj.

Autor: B92

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.