Izvor: Luftika.rs, 24.Maj.2022, 08:22

Špalir brodova i baklje, ovako se Split oprostio od Mateja Periša (FOTO,VIDEO)

Matej Periš juče je sahranjen u Splitu u krugu porodice, prema želji njegovog oca Nenada, a od 20.30 na splitskoj Rivi od nastradalog mladića opraštaju se prijatelji i sugrađani.
Priliku da se još jednom zahvali svima koji su pomogli u pet meseci dugoj potrazi iskoristio je i Matejev otac Nenad koji se nalazi na jedrenjaku, a veliki broj ljudi se okupio na Rivi.
– Hvala vam što ste pokazali srce – kazao je Nenad Periš okupljenima.
Matejev otac zahvalio se još jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << na podršci i ljubavi koja „čoveka čini čovekom“, a onda je poveo zajedničku molitvu „Oče naš“.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Slobodna Dalmacija (@slobodnadalmacija.hr)


U čast Mateju, koji je bio skiper, napravljen je špalir od brodova u blizini trajektne luke. Na brodovima su zapaljene baklje, a onda su se začule i trube u znak poslednjeg pozdrava.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Jutarnji.hr (@jutarnji.hr)


Priliku da se još jednom zahvali svima koji su pomogli u pet meseci dugoj potrazi iskoristio je i Matejev otac Nenad koji se nalazi na jedrenjaku.
 







View this post on Instagram

















 
A post shared by Slobodna Dalmacija (@slobodnadalmacija.hr)


„Želimo da ga ispratimo dostojanstveno, u nadi da će zauvek biti tu među nama i gledati nas s nekog boljeg i lepšeg mesta. Hvala mu što je bio prijatelj kakvog smo samo poželeti mogli. Niko od nas nikad ga neće zaboraviti“, kazao je jedan od Matejevih prijatelja u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.
Oglasio se MUP o slučaju Matej Periš: Ovo je uzrok smrti mladića iz Splita
Izvor: Blic

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

PRVE FOTOGRAFIJE SA SAHRANE MATEJA PERIŠA: Porodica i prijatelji na ispraćaju ispoštovali ovaj verski običaj

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2022

Matej Periš (28) iz Splita sahranjen je juče u krugu porodice i najbližih prijatelja, a pojavile su se i prve fotografije sa ispraćaja i mesta na kom počiva mladi Splićanin na groblju Lovrinac...Nesrećnog mladića ispratilo je oko 500 stotina prijatelja i rođaka, a stihovi Olivera Dragojevića...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.