Izvor: Radio 021, 28.Nov.2018, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneg provejava u Novom Sadu, zimske službe na terenu

Sneg, drugi ove godine, počeo je da pada u utorak uveče u Novom Sadu, a radnici i mehanizacija "Čistoće" i "Puta" od sinoć su na ulicama i čiste saobraćajnice.

"Za dežurstvo u Zimskoj službi smo angažovali 147 radnika i 20 vozila u tri smene, da bi ulice u gradu bile prohodne za pešake. U rad naše Zimske službe uključena je i mehanizacija sastavljena od kombinovanih radnih vozila, traktora i velikih otvorenih kamiona. Ekipe 'Čistoće' rade u centru grada, na prilazima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pešačkim prelazima i pešačkim stazama u ulicama koje su obuhvaćene programom našeg rada. Sve površine koje tretira Zimska služba 'Čistoće' su prohodne", navode u ovom javno-komunalnom preduzeću.

Kako dalje ističu, u voznom parku "Čistoće" su od ove godine dva nova vozila – jedno multifunkcionalno vozilo sa rasipačem i daskom i mali bacač snega, koje će ove zime uklanjati snežne padavine bez prekida na pešačkim prilazima i prelazima, sa trotoara kod stajališta autobusa i pešačkih staza, čistiti centar i pešačke staze.

So za čišćenje ulica raspoređena je po spremištima na glavnim raskrsnicama u gradu, i ona se redovno dopunjuju.

Kako zaključuju u ovom preduzeću, Zimska služba je spremna i za obilnije padavine. U zavisnosti od vremenskih prilika, organizovaće se dežurstva, što znači da će njihove ekipe konstantno biti na terenu i u pripravnosti.

Portparolka JKP "Put" Biljana Ćubić kaže za 021.rs da se ekipe ovog preduzeća od 22 časa od kada su počeli susnežica i sneg, nalaze u drugom stepenu pripravnosti.

"Tokom noći od oko 23 časa kada je sneg počeo intezivnije da pada, 19 ekipa je bilo na terenu posipajući so i tečnost magnezijum-hlorida na putevima koji su u nadležnosti našeg rpeduzeća na celom području grada. Trenutno je nula stepeni i svi putevi su prohodni i ne očekujemo probleme tokom dana", kaže portparolka "Puta".

Ona je dodala da je zbog vlažnih kolovoza potrebna opreznija vožnja, posebno na mostovima i nadvožnjacima, kao i na sremskoj strani grada gde je temperatura uvek niža za stepen ili dva.

Sneg je usporio odvijanje saobraćaja na putevima na Fruškoj gori, ali nema zastoja preko Iriškog venca. Kako su za 021.rs naveli u saobraćajnoj policiji, zimske službe su na terenu, posuta je so, i kamioni i druga vozila redovno prelaze preko Iriškog venca.

Meteorolozi su samo za danas najavili sneg, dok će već sutra biti bez padavina, uz povremene sunčane intervale. Takođe, sneg se ne očekuje do kraja sedmice.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pao drugi ovogodišnji sneg, zimske službe čiste grad

Izvor: NoviSad.com, 28.Nov.2018

Jutro u Novom Sadu osvanulo je sa snegom i veoma tankim snežnim pokrivačem. Kako javljaju iz JKP „Čistoća“, njihovih 147 radnika i 20 vozila Zimske službe radi u tri smene, da bi ulice u gradu bile prohodne za pešake..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.